Продължете към съдържанието

СЕКТОР ЛИТОТРИПСИИ

  СЕКТОР ЛИТОТРИПСИИ

  Разбиване на бъбречни камъни

  1. ЕКЛТ /Екстракорпорална литотрипсия/ – неинвазивен метод

  Клиника ”ВИТА МЕДИКА” е оборудвана с нов модерен израелски литотриптер на „Medispec” – трета генерация, за лечение на бъбречно-каменна болест.

  Чрез него могат да се разбиват камъни както в бъбреците,така и в уретера и пикочния мехур.
  Рентгенопозитивните конкременти /около 90%/ се позиционират под рентгенов контрол, а уратните и пикочокиселите се разбиват под ехографски. Рентгеновото облъчване, на което са подложени пациентите е минимално – лъчението при пет отделни сеанса се равнява на една обикновена рентгенова снимка.

  С този съвременен литотриптер процедурата отнема около 30 – 40 минути, безболезнена е, и не се налага в повечето случаи използване на обезболяващи и анестезия, няма почти никаква бъбречна травма и възстановителния период е кратък.

  При запушващи конкременти локализирани в уретера ,или конкремент с особено големи размери,преди извършване на ЕКЛТ е препоръчително фиксиране на уретерен стент тип „Д.Джей”, с цел превенция на запушването на уретера от множество фрагменти от разбития камък. /Съобразено с желанието на пациента/

  Пациентите биват настанявани в луксозни болнични стаи

  Процедурата се извършва по договор с НЗОК / клинична пътека/

  2. ИКЛТ /Интракорпорална литотрипсия/. Разбиване и евакуация на камъни в уретера с ултразвуков литотриптер на фирма “Оlympus”-
  – инвазивен метод

  Клиника „ВИТА МЕДИКА” е едно от най-добрите здравни заведения в страната за лечение на бъбречно-каменна болест